ΠΙΣΩ

Απολογισμός δράσεων Προοδευτικού Συλλόγου Ταυγέτης 2018

Με επιτυχία και το 2018 ο σύλλογός μας έφερε σε πέρας τις εκδηλώσεις που έχουν εδώ και χρόνια καθιερωθεί και πραγματοποιούνται στο χωριό μας.

Ξεκινώντας τον Απρίλιο, έγινε ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο ομώνυμο εκκλησάκι δίπλα στο παλιό σχολείο του χωριού. Εκεί παρευρέθηκαν  πλήθος φίλων που μετά το πέρας της λειτουργίας απόλαυσαν ροφήματα και γλυκά στον προαύλιο χώρο του ναού.

Η 8 Ιουλίου ήταν η ημέρα του Λαϊκού πανηγυριού στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής. Στον εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς χώρο του μοναστηριού πλήθος κόσμου διασκέδασε κάτω από τα δροσερά πλατάνια. Σε εκείνη τη γιορτή παρόντες με τον τρόπο τους ήταν και οι ομογενείς μας που συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Στις 6 Αυγούστου εορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στον ομώνυμο ναό.

Στο εκκλησάκι έφτασαν οι πιστοί μετά από ολιγόλεπτη πεζοπορία στο γραφικό μονοπάτι.

Τον Νοέμβριο έγινε το Αντάμωμα του χειμώνα, μια εκδήλωση που συνδυάζει ο σύλλογο με τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου. Μετά την λειτουργία οι φίλοι του συλλόγου και του χωριού μας καλωσορίζουν το χειμώνα με την καθιερωμένη φασολάδα και ρέγγα δίπλα στο τζάκι αλλά και έξω στο προαύλιο.

Το 2018 είχαμε την χαρά να μας τιμήσει με την παρουσία του κ ο Ορειβατικός σύλλογος Σπάρτης, που προγραμμάτισε την Κυριακάτικη εξόρμηση του στην περιοχή μας.

Παράλληλα με όλες τις προηγούμενες εκδηλώσεις θα θέλαμε να γνωρίζετε πως ο Προοδευτικός Σύλλογος Ταϋγέτης σε συνεργασία με συλλόγους συλλόγους γειτονικών χωριών σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις υποδομής, όπως η αποκατάσταση των παραδοσιακών μονοπατιών της περιοχής μας.

Όλα τα προηγούμενα, εκδηλώσεις, δράσεις και σχεδιασμοί προϋποθέτουν την συνεργασία και φυσικά βοήθεια πολλών ανθρώπων και φορέων. Σας ευχαριστούμε όλους για την αγάπη και την στήριξή σας. Υποσχόμεθα το 2019 να είναι ακόμη πιο εποικοδομητικό και γόνιμο σε εκδηλώσεις και δράσεις. Το 2018 τα έσοδα του συλλόγου ήταν 7223,76 και τα έξοδα 5876,34, τα συνολικά ταμειακά διαθέσιμα μαζί με τα υπόλοιπα των προηγούμενων ετών είναι 9298,40.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Προοδευτικού Συλλόγου Ταϋγέτης.