ΠΙΣΩ

Αφήγηση και θεατρικό παιχνίδι για παιδιά στη φύση. Πεζοπορία για μεγάλους. Μια δράση για όλη την Οικογένεια

Η σαφήνεια του μουσικού λόγου αποτελεί και το κύριο  μέλημα της ομάδας ενάργεια, μιας ομάδας συνθετών και μουσικών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της  μουσικής εκπαίδευσης και σύνθεσης από το 2005. Το σύστημα ενάργεια είναι μια μέθοδος με την οποία ο σπουδαστής της μουσικής είναι ικανός να αποκρυπτογραφήσει κάθε εξεταζόμενο μουσικό κείμενο, με την βοήθεια ενός κατάλληλα διαρθρωμένου μουσικού «εννοιολόγιου».

Με την προαιρετική παροχή μαθημάτων finale και cubase, ο σπουδαστής μπορεί να ακούσει τα κείμενα που εναρμονίζει για το μάθημα, λαμβάνοντας έτσι βασικές αρχές σύνθεσης και ενορχήστρωσης.  Βασικός σκοπός του συστήματος ενάργεια είναι η άμεση σύνδεση της μουσικής εκπαίδευσης με την μουσική παραγωγή.

Πώς;

Οι γονείς θα ακολουθήσουν μία διαδρομή του Ταυγέτου και τα παιδιά θα παραμείνουν στην πλατεία του χωριού, για να γνωρίσουν τη ζωή των δέντρων, μέσα από την αφήγηση του παραμυθιού ‘’ Ο Μαγικός Κόσμος των Δέντρων’ ‘ και το θεατρικό παιχνίδι. Το θέατρο βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο γύρω τους και να τον αναπαράγουν. Έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσουν και να βρουν κοινό τόπο έκφρασης, να συντονιστούν με το περιβάλλον μας και να ενσωματωθούμε σε αυτό.